ZENKITCHEN - Food Blog

Street Food Tour in Osaka (Dōtonbori district), Japan

Street Food Tour in Osaka (Dōtonbori district), Japan De op twee na grootste stad qua inwoners, Osaka, staat bekend als "Food Capital" van Japan. De populaire Japanse snacks okonomiyaki (Japanse pannenkoek) en takoyaki (octopus balletjes) zijn hier als street food ontstaan. Mike Chen van het Youtube kanaal "Strictly Dumpling" ging op tour in het toeristische Dōtonbori district van de stad.

Hoe eet je sushi?

Hoe eet je sushi? Wie de Japanse cultuur een beetje kent, weet dat etiquette een belangrijk deel uitmaakt in het dagelijkse leven daar. Zo heeft men voor het eten van sushi ook allerlei cultuurgebonden regels. Hebben we dan al die tijd op een "verkeerde" manier van sushi zitten genieten?

Wat is een bento-box?

Wat is een bento-box? De bento-box (Kanji: 弁当 bentō) is de Japanse variant van wat wij kennen als een broodtrommel, brooddoos, lunchtrommel of lunchbox. Het is in Japan, voor zowel jong als oud, gebruikelijk om dagelijks een eigen gezonde bento-box lunch mee te nemen naar school of werk. De bento maaltijd wordt normaal gesproken op kamertemperatuur gegeten, dus opwarmen is niet nodig. Kenmerkend is dat een bento-box in meerdere vakken en/of lagen is opgedeeld om de verschillende voedselwaren te scheiden. Daarnaast worden de lagen vaak met een elastische band bij elkaar gehouden. Vroeger werden bento-boxen vooral van bamboe of (gelakt) hout gemaakt. Tegenwoordig worden ze meestal gemaakt van kunststof of roestvrij staal.