ZENKITCHEN - Food Blog

Street Food Tour in Osaka (Dōtonbori district), Japan

Street Food Tour in Osaka (Dōtonbori district), Japan De op twee na grootste stad qua inwoners, Osaka, staat bekend als "Food Capital" van Japan. De populaire Japanse snacks okonomiyaki (Japanse pannenkoek) en takoyaki (octopus balletjes) zijn hier als street food ontstaan. Mike Chen van het Youtube kanaal "Strictly Dumpling" ging op tour in het toeristische Dōtonbori district van de stad.

Peruviaanse keuken: ceviche en eetbare klei

Peruviaanse keuken: ceviche en eetbare klei De Peruviaanse keuken is buiten Peru vrij onbekend. Dankzij het amazonegebied, de westkust en het Andesgebergte is er een schat aan biologisch voedsel. Wat vooral de keuken zo uniek maakt zijn de ingrediënten die uitsluitend in Peru te vinden zijn. Wist je overigens dat er een soort eetbare klei bestaat?

Rijke Siciliaanse eetcultuur

Rijke Siciliaanse eetcultuur De Siciliaanse keuken onderscheidt zich door de vele invloeden van vroegere veroveraars. Het huidige Italië zoals we die nu kennen was namelijk niet verenigd tot 1861. Het eiland Sicilië was door de eeuwen heen onder andere in handen geweest van de Arabieren, Grieken en Spanjaarden. Dit heeft ervoor gezorgd dat er in Sicilië een unieke eetcultuur is ontstaan ten opzichte van de rest van Italië.

De documentaire "Green Gold, The Olive Oil Chronicles: Being Frank" (Speelduur 26:00 min.) geeft een kijkje in de rijke Siciliaanse eetcultuur.