ZENKITCHEN - Food Blog

SIGG x Hello Kitty - Animal Costumes Series

  • Geplaatst op
  • Door ZenKitchen
  • Geplaatst in ZENKITCHEN
SIGG x Hello Kitty - Animal Costumes Series

Nieuw in de ZenKitchen shop! SIGG x Hello Kitty - Animal Costumes Series voor kinderen. Verkrijgbaar in 4 varianten; Cheetah, Giraffe, Lion en Zebra. De flessen zijn voorzien van een kindvriendelijke dop met drinktuitje dat makkelijk open- en dichtgedraaid kan worden. Inclusief een viltstift waarmee op de fles geschreven kan worden (uitwasbaar met water). In Zwitserland gemaakt van duurzaam aluminium. Inhoud van 0.4 liter. 100% lekvrij.

Soorten rundvlees

  • Geplaatst op
  • Door ZenKitchen
  • Geplaatst in Infographic
Soorten rundvlees

Naast de geliefde biefstuk/entrecote zijn er vele andere smakelijke delen van het rund. In deze "Cuts of Beef" infographic staat een handig overzicht van welke delen er zijn en hoe je deze het best kunt bereiden.

Rijke Siciliaanse eetcultuur

Rijke Siciliaanse eetcultuur

De Siciliaanse keuken onderscheidt zich door de vele invloeden van vroegere veroveraars. Het huidige Italië zoals we die nu kennen was namelijk niet verenigd tot 1861. Het eiland Sicilië was door de eeuwen heen onder andere in handen geweest van de Arabieren, Grieken en Spanjaarden. Dit heeft ervoor gezorgd dat er in Sicilië een unieke eetcultuur is ontstaan ten opzichte van de rest van Italië.

De documentaire "Green Gold, The Olive Oil Chronicles: Being Frank" (Speelduur 26:00 min.) geeft een kijkje in de rijke Siciliaanse eetcultuur.

Wat is een bento-box?

Wat is een bento-box?

De bento-box (Kanji: 弁当 bentō) is de Japanse variant van wat wij kennen als een broodtrommel, brooddoos, lunchtrommel of lunchbox. Het is in Japan, voor zowel jong als oud, gebruikelijk om dagelijks een eigen gezonde bento-box lunch mee te nemen naar school of werk. De bento maaltijd wordt normaal gesproken op kamertemperatuur gegeten, dus opwarmen is niet nodig. Kenmerkend is dat een bento-box in meerdere vakken en/of lagen is opgedeeld om de verschillende voedselwaren te scheiden. Daarnaast worden de lagen vaak met een elastische band bij elkaar gehouden. Vroeger werden bento-boxen vooral van bamboe of (gelakt) hout gemaakt. Tegenwoordig worden ze meestal gemaakt van kunststof of roestvrij staal.